Ideer til borgere

Vi arbejder mod et klimarobust Hvidovre. Hvor reduktion og klimatilpasning bidrager til at gøre kommunen til et bedre sted at bo og virke. Nøglen er fokus på at bruge pengene klogt, samarbejder og inddragelse. 

Luk alle
Åbn alle

Som boligejer har du ansvar for at beskytte din kælder mod oversvømmelser fra kloakken, og det er også dit ansvar, at vand fra oversvømmelser på din grund ikke løber ind i huset eller ledes videre til nabogrunde. Kommunen har derfor lavet en pjece, hvor der er samlet nogle forslag til klimasikringsløsninger, der kan spare dig penge, give haven mere liv og gøre dig klar til en våd fremtid.

Der er mange fordele ved at udskifte dit olie- eller gasfyr med en grønnere opvarmningsløsning. 

For gode råd og vejledning, kontakt SparEnergi på e-mail: info@sparenergi.dk eller på telefon: 31159000, eller læs mere: 

Torsdag d. 12. august kl. 19-21 inviterede Hvidovre Kommune til borgermøde og kickoff for klimaplanen. 

Vi skal sørge for, at planeten også er et godt sted for de kommende generationer. Derfor er det nødvendigt at spare energi og CO2, så vi kan blive udledningsneutrale i 2050. 

På mødet om "klimaplanen" bad vi om dit input: 

Hvor skal vi starte? Hvad kunne du selv tænke dig at gøre? Hvordan kan kommune gøre det lettere for dig at træffe det grønne valg? 

Et panel bestående at bl.a. Helle Adelborg og andre, som har viden om klimaarbejdet i kommunen, samt på andre forskellige måder, bidrog til en forhåbentlig spændende aften. 

Programmet for aftenen kan du se her: 

  • Velkomst ved borgmester Helle Adelborg.
  • Forhistorien: CO2-status i Hvidovre Kommune
  • Jeg vil jo gerne være grøn, men... (oplæg fra Thomas Niebuhr, borger i Hvidovre)
  • Pas på dine hårde hvidevarer (oplæg fra virksomheden Fixrs)
  • Hvordan kan borgerne blive aktive medspillere i realiseringen af klimaplanen? (Spørgsmål og dialog styret af moderator)
  • Afrunding og næste skridt ved borgmester Helle Adelborg.

Præsentationer fra borgermødet kan ses på nedenstående links:

ALLE ER VELKOMNE TIL AT BIDRAGE.

Du kan også sende dine idéer på mail til klimaplan@hvidovre.dk